Christmas gingerbread cookies

December 22, 2015

I don't know how it is for you guys, but for me Christmas just isn't Christmas without gingerbread cookies. That's why today I am going to share with you my most favorite gingerbread cookies recipe. If you are searching for easy but super tasty cookie recipe, this is exactly what you need! So keep reading..

Nežinau kaip jum, bet man Kalėdos be naminių imbierinių sausainukų ne Kalėdos. Todė šiandien dalinuosi savo firminiu ir pačiu mėgstamiausiu imbierinių sausainukų receptu. Jeigu ieškai lengvo, greito recepto be protiškai skaniems sausainiams, šis įrašas yra būtent tau! 



You will need:

  • 125g butter
  • 5tsp heavy cream
  • 3tsp honey
  • 150g brown sugar
  • 1tsp cinnamon 
  • 3 tea spoons of gingerbread cookie spices
  • 375g flour
  • 0,5 tea spoon baking soda
Preparation:
  • Using a wooden spoon or a mixer, mix together the butter, cream, honey, cinnamon and all the spices over a low heat. Mix it until the butter melts and you get a nice and smooth texture.
  • Mix flour with baking soda and mix it in your liquid texture that you just made. Mix it until you get a smooth but quite thick texture. Note, it' going to be super sticky.
  • Wrap the dough in cling film and chill it in the fridge for around one hour.
  • When the dough is chilled and ready to use, spread some flour on the worktop and roll out the dough with a rolling pin. ( now it is the time to preheat your oven to 200oC) Using Christmassy cookie cutters, cut out shapes and carefully put them on a lined baking tray. 
  • Put the trays into the oven and bake for about 8-10 minutes. 
  • Let them to cool completely before decorating and moving from baking tray.
  • Then let your creativity free - if you want decorate your cookies with some sugar icing or chocolate icing- as you fancy. Or you can just sprinkle some icing sugar on top of them ant that's it.


Jums reikės:
  •  125 g sviesto
  •  5 šaukštų grietinėlės
  •    3 šaukštų medaus
  • 150 g kuo rudensio cukraus (kad sausainiai būtų tamsūs)
  • 1 šaukštelio cinamono
  •  3 šaukštelių prieskonių imbieriniam sausainiam
  • 375 g miltų
  •  0.5 šaukštelio sodos

Paruošimas:
  • Sviestą, grietinėlę, medų, cukrų, cinamoną ir prieskonius sudėkite į puodą ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol ištirps sviestas ir masė bus vientisa.
  • Miltus persijoti su soda ir įmaišyti į skystą masę. Maišyti viską kol pasidarys minkšta, rankomis minkoma tešla. Tiesa, miltus dėkite ne visus iš karto, o po truputį, taip bus lengviau maišyti.
  • Tada tešlą uždenkite plėvele ir įdėkite į šaldytuvą kokiai valandai (kad lipšnumas tešlos dingtų ir būtų lengviau kočioti).
  • Kai tešla atvėsus ir paruošta kočiojimui, įjunkite orkaitę (200 laipsnių celcijaus), kad įšiltų, tuomet pasibarstykite stalą miltais ir pradėkite kočioti tešlą bei formuoti sausainukus. Tešlą iškočiokite plonai – apie 3-4mm storio. Tada naudodami formeles ar stiklinę gaminame sausainukų formas.
  • Suformuotus sausainukus dėkite ant kepimo popieriumi arba folija ištiestos skardos ir pašaukite į orkaitę 8-10 minučių. Tik neperkepkit! Sausainiai tada bus labia labia kieti.
  • Ištraukus iš orkaitės sausainukus palikite atvėsti.
  • Atvėsus sausainiams jeigu norite galite juos dekoruoti. Aš naudojau pirktinius dekoracijų cukrinius glajus, pabarstukus, mini zefyriukus. Juk Kalėdos, sausainius šventiškai papuošti irgi smagu.









Post Comment
Post a Comment