Kingslanding. Exploring city of Dubrovnik

August 16, 2017


Kaip didžiausia Game Of Thrones fanė, nuvykti į Dubrovniką ir savomis akimis pamatyti Kings Landing norėjau labiausiai. Todėl rinkdamiesi vasaros kelionę iškarto pagalvojome apie Kroatiją ir čia nusprendėme važiuoti. Dienos kai vyksim į Dubrovniką turbūt laukiau labiausiai. O kai ji atėjo - buvau vienas didelis laimingas vaikas! Tiesa, į Dubrovniką vykom dieną prieš naujo sezono premjerą. 

Į Dubrovniką atvykome automobiliu, tačiau nuo senamiesčio mašiną statėme gana toli, maždaug 4km atstumu, nes prie pat senamiesčio parkavimo kainos tikrai kosminės, 6 ar 8 eurai už valandą. Mes tiek sumokėjome už daugiau nei pusė dienos parkavimo prie prieplaukos. O ir pasivaikščioti po didesnę dalį Dubrovniko buvo visai gera idėja. Eidami lik senamieščio ir sienų pamatėme ryškią, smagią ir jaukią kavinukę į kurią nusprendėme užsukti pailsėti prieš įžengiant į rojų. Kavinukė įsikūrusi visai netoli senamiesčio, kainomis nesikandžiojo, o meniu turėjo skanių ir gaivių vaisių kokteilių. Pati kavinė patraukė akį savo interjeru - sėdėjome ant sofomis paverstų vonių, stalas pagamintas iš skalbimo mašinos būgno, o aplink buvo daug ryškių ir smagių detalių, medžių išpuoštų spalvotom lemputėm.





Tik įėję į Dubrovniko senamiestį nusprendėme lipti ant Dubrovniko sienų ir apeiti visą miestą jomis. Pasivaikščiojimas Dubrovniko sienomis kainuoja 25 eurus žmogui, viską apeiti su sustojimais nuotraukoms, kavos pertraukėle ir tiesiog pasigrožėjimu vaizdais mums užtruko apie 2 valandas. O vaizdai atsiveriantys nuo sienų tikrai atpirko tuos 25 eurus, todėl į klausimą ar verta atsakysiu trumpai - tai aišku!

Nuo čia puikiai matėsi Adrijos jūra, šalimais esanti Otok Lokrum sala, senoji prieplauka ir visos mažos Dubrovniko senamiesčio gatvelės. Atėję iki aukščiausio sienos taško nusprendžiau šiek tiek užsiropšti dar aukščiau ir pasidaryti nuotrauką su vaidu į miestą. Pripažinsiu, taip aukštai sėdėti, kai nėra šalia jokio apvaro buvo baisu, bet dar baisiau buvo nulipti nuo ten, nes užsiropšti žinoma buvo gerokai lengviau.



Pavaikščioję ant sienų, sušilę, bet laimingi nusileidome žemyn, bėgome iš karto prie fontano, įrengto prie pat įėjimo, kur galima atsigerti šalto ir tyro vandens. Jo ne tik atsigėrėm, bet ir apsišlakstėm veidus, rankas, bei galvas, nes saulė kepino iki +38 laipsnių. Tupomet skyrėm nemažai laiko pasivaikščiojimui po patį senamiestį. Eidami su draugu ieškojome visų Game Of Thrones seriale matytų vietų. Tiesa, buvo galima pasiimti Game Of Thrones turą, bet to nerekomenduočiau, Žmonės sakė, kad tai tik pinigų plėšimas, o ir vaikščiojant grupėmis visai nabūna kada nusifotkint ar atidžiau visko apžiūrėti, todėl mes ėjome sau ir visų vietų ieškojom patys. Ar radom? Aišku! Su truputėliu interneto pagalbos radome visas žymias vietas, ėjome "walk of shame" ir kiekvienoje vietoje buvome tiek kiek norėjome ir čia praleidome įspūdingai gerą laiką. Tiesa, siūlyčiau dar pakilti į Srd kalną, nuo kurio taip pat atsiveria nuostabus vaizdas ir išlaukti vakaro, nes Dubrovnikas vakaro šviesoje, degant visoms šviesoms atrodo įspūdingai.


Post Comment
Post a Comment